Η περιπέτεια ενός ανθρώπουτου 20ού αιώνα : μυθιστορηματική βιογραφία. - Κλάρας, Μπάμπης Δ., 1910-1986 (ΚΨΜ, 2015)
Μια τριλογία του Μπάμπη Κλάρα, αδερφού και συντρόφου του Άρη, αφιερωμένη στα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη Στις 16 Ιουνίου 2015 συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη. Ως σεμνή συμβολή και ελάχιστη πράξη τιμής, οι εκδόσεις ΚΨΜ επανεκδίδουν τα έργα του Μπάμπη Κλάρα, του αδερφού του Άρη Βελουχιώτη, ή κατά κόσμο Θανάση Κλάρα. Έργα που ζωντανεύουν τις συνθήκες, αποτυπώνουν τις σκέψεις και την εποχή του μεγάλου απελευθερωτικού πολέμου, τις μικρές ιστορίες του λαού και των ανθρώπων που τελικά γίνονται η «μεγάλη» ιστορία. Βιβλίο 3 στην τριλογία του Μπάμπη Κλάρα: Η περιπέτεια ενός ανθρώπου του 20oύ αιώνα Ένας άνθρωπος του 20ού αιώνα. Ένας αιώνας. Θυελλώδης και ανατρεπτικός. Αρωγός, αλλά και εχθρός. Πρόοδοι, αλλά και πισωγυρίσματα. Θυσίες πολλές, κόστος μεγάλο, ποτέ όμως μάταιες. Αγκυλώσεις, αλλά και ανατάσεις. Ο 20ός αιώνας η ζωή του, από τα χαράματα ως το γέρμα. Ο Μπάμπης Κλάρας. Των γραμμάτων, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Από την προπολεμική Λαμία στις σπουδές και στην κοινωνική δράση. Από τις κομματικές απογοητεύσεις στις φιλοσοφικές ανιχνεύσεις. Από την Αντίσταση στη μεταπολεμική επιβίωση και δημιουργία. Αδερφός και σύντροφος του Άρη. Μαζί από μικροί, αλλά μαζί και μετά τον άδικο χαμό. Με αταλάντευτη προσήλωση στην υπεράσπιση της μνήμης του. Χαράζοντας και τη δική του πορεία, σεμνά, ανεξάρτητα, με αίσθημα προσφοράς και συγκαταβατικότητας, επίμονα στα διαχρονικά ιδεώδη. Από τον Μπάμπη κρατάμε αυτό τον 20ό αιώνα στα χέρια μας. Στήριγμα και παράδειγμα για τον καινούργιο αιώνα που ζούμε. Σκοπός πάντα μια καλύτερη ζωή - η ίδια η ζωή που σπρώχνει.