Το παραμύθι ενός λαού που δεν είναι παραμύθι : διηγήματα. - Κλάρας, Μπάμπης Δ., 1910-1986 (ΚΨΜ, 2015)
Μια τριλογία του Μπάμπη Κλάρα, αδερφού και συντρόφου του Άρη, αφιερωμένη στα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη Στις 16 Ιουνίου 2015 συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη. Ως σεμνή συμβολή και ελάχιστη πράξη τιμής, οι εκδόσεις ΚΨΜ επανεκδίδουν τα έργα του Μπάμπη Κλάρα, του αδερφού του Άρη Βελουχιώτη, ή κατά κόσμο Θανάση Κλάρα. Έργα που ζωντανεύουν τις συνθήκες, αποτυπώνουν τις σκέψεις και την εποχή του μεγάλου απελευθερωτικού πολέμου, τις μικρές ιστορίες του λαού και των ανθρώπων που τελικά γίνονται η «μεγάλη» ιστορία. Βιβλίο 1 στην τριλογία του Μπάμπη Κλάρα: Tο παραμύθι ενός λαού που δεν είναι παραμύθι Ένας Λαός. Ένας λαός που παλεύει να είναι αφέντης στον τόπο του. Η διαδρομή του σαν παραμύθι. Το παραμύθι της πραγματικότητας. Μικρές, καθημερινές, ατομικές ιστορίες που καθρεφτίζουν τους αγώνες του για προκοπή, γεμάτες λύπες αλλά και πολλές χαρές·που ένα κοινό τούς συνδέει όλους: Η θέληση για ζωή. Πρόκληση και πρόσκληση για το σήμερα. Πατώντας στην κληρονομιά τους, αντλούμε τη δύναμη και εμείς, για την πορεία μας στο μέλλον.