Technical English : civil engineering and construction - Markner-Jager, Brigitte (Εκδοτικός Όμιλος Ίων, 2015)
Το βιβλίο αυτό έχει σχεδιαστεί για φοιτητές Μηχανικών Ανώτερων & Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που επιθυμούν να βελτιώσουν και να συμπληρώσουν τη γενική γνώση των Αγγλικών τους, με την ανάλογη εξειδικευμένη ορολογία κυρίως από το χώρο των πολιτικών μηχανικών και των συναφών κλάδων.Η παρουσίαση των θεμάτων γίνεται σε οκτώ ενότητες από τους κλάδους: μαθηματικά, φυσική, χημεία, οικοδομικά υλικά, εργοτάξια, ενέργεια, χωρομέτρηση και επαγγέλματα του κατασκευαστικού κλάδου. Το βιβλίο αποτελείται από κείμενα και ασκήσεις που έχουν ως στόχο την εξάσκηση της επιστημονικής ορολογίας. Μέσω μιας πλούσιας εικονογράφησης, πινάκων, διαγραμμάτων ροής κ.λπ. διευκρινίζονται με τον καλύτερο τρόπο τα περιεχόμενα του βιβλίου. Επιλεγμένες ασκήσεις γραμματικής (Grammar Boxes) χρησιμεύουν για στην ανανέωση βατών γραμματικών χώρων, καθώς δεν προβάλλουν υψηλές απαιτήσεις για την ολοκλήρωσή τους. Κάθε ενότητα ακολουθείται από έναν πίνακα λεξιλογίου, η δε λεπτομερής λίστα του λεξιλογίου επισυνάπτεται στο τέλος του βιβλίου. Οι απευθείας προτάσεις λύσεων που διατίθενται, καθιστούν το βιβλίο κατάλληλο για διδασκαλία αλλά και για αυτοδιδασκαλία.