Περί Θεού λόγος αισθήσεως : οκτώ κείμενα πνευματικής αγωγής - Βαφείδης, Αιμιλιανός, 1934- (Ίνδικτος, 2004)
Με το τομίδιο αυτό εγκαινιάζεται μια νέα σειρά, μετά από την ανάγκη που παρουσιάστηκε για την έκδοση των λόγων του Γέροντα Αιμιλιανού (που κυκλοφορούν ήδη από την Ίνδικτο, στην πεντάτομη γνωστή σειρά "Κατηχήσεις και Λόγοι") σε ένα μικρότερο και πιο εύχρηστο για τον αναγνώστη βιβλίο τσέπης. Η επιλογή των κειμένων έγινε με κριτήριο τη σημασία και τη βαρύτητα που έδινε ο Αιμιλιανός στα θέματα της προσευχής, της λατρείας, των σχέσεων με τον πλησίον και της πνευματικής ασκήσεως και λειτουργίας. Στο βιβλίο ο αναγνώστης θα βρει τα βιωματικά κείμενα: "Περί προσευχής" και "Η προσευχή του Αγίου Όρους", ακολουθούν οι κατηχήσεις "Η θεία λειτουργία" και "Η παρουσία μας εις τον ναόν", στη συνέχεια οι ενδιαφέρουσες κοινωνικά κατηχήσεις "Οι σχέσεις μας με τον πλησίον" και "Ο γάμος, το μέγα μυστήριον" και τέλος οι ομιλίες "Πνευματική μελέτη" και "Πνευματική ζωή", που με απλό τρόπο θέτουν τις προϋποθέσεις για την αίσθηση της πνευματικής ζωής.