Ψυχολογία των διαταραχών του λόγου - Σερδάρης, Παναγιώτης (Εκδόσεις επιστημονικών βιβλίων και περιοδικών, 1998)
«Η συγγραφή αυτού του ψυχολογοπεδικού βιβλίου έχει πρώτα απ' όλα ως σκοπό να βοηθήσει τους φοιτητές της παιδαγωγικής ψυχολογίας και της λογοπεδικής και ν' απαντήσει, κατά το δυνατόν, σε απορίες, σχετικές με το αντικείμενο της επιστήμης τους. Παράλληλα το ανά χείρας πόνημα, γραμμένο από ψυχολόγο, νομίζω πως θα ήταν χρήσιμο και για τους πτυχιούχους και επαγγελματίες λογοπεδικούς, που ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνει στη χώρα μας. Υποθέτω πως θα τους ενδιέφερε να δουν και από άλλη οπτική γωνία το αντικείμενό τους. Ακόμη, το βιβλίο, αγγίζοντας μια πλατιά σφαίρα ειδικοτήτων, θα μπορούσε να φανεί ωφέλιμο και σε πολλούς που προσφέρουν υπηρεσίες στους τομείς υγείας και παιδαγωγικής, (γιατρούς ΩΡΛ, φωνίατρους και ορθοδοντικούς), σε ψυχιατρεία, σε ιδρύματα, σε νηπιαγωγεία, σε κέντρα με παιδιά με εγκεφαλικές παραλύσεις, σε ειδικά σχολεία κ.τ.λ. (...) Κάτω από το πρίσμα της ψυχολογίας της defectology, στο βιβλίο εξετάζονται σχεδόν όλες οι πιο συχνά συναντόμενες λεκτικές ανεπάρκειες. Δόθηκε σημαντική βαρύτητα στην ουσία τους, στη συμπτωματολογία, στην αιτιολογία και στην παθογένεση της κάθε ανεπάρκειας και περιγράφεται, όσο το δυνατόν κατανοητά και με λεπτομέρειες, η διορθωτική και ψυχοπαιδαγωγική εργασία που απαιτείται σε κάθε περίπτωση.