Ποιος σκότωσε τον Ακρόυντ - Christie, Agatha, 1890-1976 (Το Βήμα, 2009)
Η δεσποινίς Κάρολιν, η αδελφή του γιατρού Σέπαρντ, αν δεν ήταν από τη φύση προικισμένη με μεταφυσικές ικανότητες, είχε ωστόσο τον τρόπο να μαθαίνει όλα τα συνταρακτικά γεγονότα που συνέβαιναν στη μικρή επικράτεια του Κινγκ΄ς Άμποτ. Έτσι, όταν τη νύχτα της 16ης Σεπτεμβρίου, η κ. Φέραρς "απεδήμησε εις Κύριον", τα προγνωστικά μιλούσαν για αυτοκτονία. Κι όταν ο γιατρός Σέπραντ, καλεσμένος στο "Φέρνλυ Παρκ", θα έχει μια ιδιαίτερη συνομιλία με τον οικοδεσπότη του, η ώρα των αποκαλύψεων θα έχει σημάνει και η μις Καρολάιν θα γνωρίσει το θρίαμβο. Μικρή επιτυχία, εντούτοις, αν ληφθεί υπόψη, ότι δεν είχε την παραμικρή διαίσθηση για το άγριο φονικό που θα ακολουθούσε και, το χειρότερο, φανέρωσε σκανδαλιστική άγνοια, καθώς, συζητώντας με τον αδερφό της για τον ανθρωπάκο που είχε έρθει να γειτνιάσει με το κτήμα τους και που το πιο γνωστό πάθος του ήταν η καλλιέργεια κολοκυθιών, θα ισχυριζόταν πως επρόκειτο για κουρέα. Ολέθριο λάθος, μια και επρόκειτο για τις καλλιτεχνικότερες "αντένες" που κόσμησαν ποτέ πρόσωπο ανθρώπου και για τον ίδιο το δαιμόνιο Ηρακλή Πουαρό.