Το τελευταίο αντίο - Βασιλικός, Βασίλης, 1934- (Έργα Βασίλη Βασιλικού ;, 1994)
«Ηρθες και ξάπλωσες στα πόδια μου, το τελευταίο εκείνο μεσημέρι, ήσυχα, αδιαμαρτύρητα, τρυφερά.Μου είπες χωρίς φωνή το τελευταίο αντίο. Μ αποχαιρέτησες, με το σώμα σου. Μόνο που εγώ δεν τοκατάλαβα τότε. Κοιμήθηκες λίγο απ την άλλη μεριά της καρδιάς σου. Αυτό ήταν το τελευταίο μαςαγκάλιασμα. Η τελευταία φορά που τα σώματά μας αγγιχτήκαν. Δεν είπες τίποτα. Μ αποχαιρέτησεςμε τον τρόπο σου, ευγενικά, ωραία. Το λογικό σου δεν έπιανε το μήνυμα για να μου το εκφράσεις.Μα ούτε σου άρεσαν οι μελοδραματισμοί. Ενα βαθύ ευχαριστώ μου είπε το κορμί σου, που είκοσιχρόνια άλλη δεν γνώρισε απ την αγκαλιά μου».