Μια άλλη εποχή - Καλαϊτζόγλου, Λούλα (Ελληνική πεζογραφία / Ωκεανός, 2014)
Λίγο μετά τον εμφύλιο, η Λουκία και ο Κωνσταντής γνωρίστηκαν τυχαία και αμέσως ένας μεγάλος έρωτας γεννήθηκε ανάμεσά τους. Ήταν μια εποχή που βρήκε τους Έλληνες χωρίς πυξίδα, πολιτικά διχασμένους κι εχθρικούς μεταξύ τους... Αλίμονο σε αυτούς που θα αψηφούσαν τους άγραφους νόμους. Ήταν καταδικασμένοι να ξεχάσουν την οικογένειά τους και να βρεθούν στην αντίπερα όχθη. Όμως ο έρωτας που φωλιάζει στις καρδιές είναι τυφλός σε πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο έρωτας της Λουκίας και του Κωνσταντή δοκιμάστηκε, πέρασε από συμπληγάδες και κατάφερε να βγει νικητής. Μα οι σκληρές δοκιμασίες άφησαν πληγές στις ψυχές τους. Είναι τελικά η αγάπη τόσο δυνατή που να μπορεί να τους γιατρέψει; Πόση αλήθεια και πόσα ψέματα χωρούν μέσα σε μια τόσο δυνατή σχέση;