Άπαντα : αληθής λόγος - Κέλσος, 2ος αι. μ.Χ. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες ;, 2001)
Έργο πολεμικής εναντίον του χριστιανισμού, που έφτασε μέχρι εμάς έμμεσα, μέσω της απάντησης του Ωριγένη. Το βιβλίο υπέστη λόγω των θέσεων που υποστηρίζει ανηλεή διωγμό κατά τον Μεσαίωνα.