Άπαντα - Ποσειδώνιος, 135-51/50 π.Χ (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες ;, 2000)
Το σωζόμενο έργο ενός μεγάλου στοχαστή της αρχαιότητας, του καθολικότερου ίσως πνεύματος μετά τον Αριστοτέλη. Στωικός αλλά με πολλές προσωπικές αντιλήψεις, ερεύνησε όλους σχεδόν τους τομείς του επιστητού. Αποσπάσματα σχετικά με το έργο του Ποσειδώνιου που παραδίδουν ο Στράβων, ο Σέξτος Εμπειρικός, ο Πρόκλος κ.ά.