Άπαντα - Σέξτος, ο Εμπειρικός, 2ος αι. (Αρχαία ελληνική γραμματεία : Οι Έλληνες, 1998)
Βιβλία Α΄, Β΄ (α΄-ιβ΄). Γενική εισαγωγή στη γνώση της φύσης του σκεπτικού "κινήματος" και στην κατανόηση της χαρακτηριστικής της στάσης απέναντι στα πράγματα και στη ζωή. Ο Σέξτος Εμπειρικός, που έζησε κατά πάσα πιθανότητα μεταξύ 2ου και 3ου αιώνα μ.Χ., ήταν Έλληνας γιατρός και φιλόσοφος, εκπρόσωπος του σκεπτικισμού και ο βασικός ιστορικός της σκεπτικής κατεύθυνσης. Έζησε πιθανώς στη Ρώμη, ίσως όμως επίσης στην Αλεξάνδρεια και στην Αθήνα. Στα έντεκα βιβλία του, που μας διέσωσε η χειρόγραφη παράδοση, εκθέτει αφ' ενός την ιστορία του σκεπτικού "κινήματος", που ξεκινά με τον Πύρρωνα (Πυρρώνειοι υποτυπώσεις), αφ' ετέρου τις αντιρρήσεις της σκεπτικής αγωγής προς τους δογματικούς φιλοσόφους (Προς λογικούς, Προς φυσικούς, Προς ηθικούς), αλλά και προς τους δασκάλους των εγκυκλίων μαθημάτων (Προς μαθηματικούς). Το έργο του αποτελεί πολυτιμότατη πηγή για την ιστορία της σκέψης (και της Σκέψης).