Τραγούδια της Νεστάνης - Καρώνης, Παναγιώτης (Το Δόντι, 2013)
Η Νεστάνη Αρκαδίας έχει μια μακραίωνη ιστορία, τα ίχνη της οποίας χάνονται στα βάθη των αιώνων. Σήμερα η Νεστάνη προσπαθεί να διατηρήσει την παράδοση και τα έθιμά της. Το τραγούδι με τον Λόγο του, ήταν και θα παραμείνει ο κρίκος που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, αφού οι Νεστανιώτες και οι Νεστανιώτισσες ποτέ δεν έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν τα τραγούδια τους. Η καταγραφή και συλλογή του λαογραφικού υλικού άρχισε κάπου στις αρχές της δεκαετίας του `80 και στηρίζεται στην εμπειρική καταγραφή και κατάταξη των τραγουδιών με στόχο να βοηθήσει κάθε μελλοντικό επιστήμονα στην εργασία του, κάθε λάτρη του δημοτικού τραγουδιού στην επαύξηση της συλλογής και της απόλαυσής του και κάθε Νεστανιώτη/-ισσα που συγκινείται με τον τόπο του/της και τα γνήσια παράγωγά του.