Η ορχήστρα - Εξαρχοπούλου, Μαριόρα (Ηχοεικόνες : Βιβλίο με κασέτα, 1990)
Η "Ορχήστρα" ανήκει στη σειρά "ηχοεικόνες". Εικόνα και ήχος χαρίζουν στο παιδί τη γοητεία του φανταστικού, τη μαγεία του παραμυθιού, το βοηθάνε να μάθει και να κρατήσει ευκολότερα αυτό που θέλουμε να του μεταδώσουμε. Στην «Ορχήστρα» τα παιδιά βλέπουν και ακούνε τα πιο γνωστά μουσικά όργανα. Έτσι αρχίζει το παιχνίδι. Ελπίζουμε το παιχνίδι αυτό να τελειώσει με τη μετάθεση της προσοχής του παιδιού από τα όργανα στο ίδιο το μουσικό έργο. Η αφήγηση (Αφηγητής: Κώστας Παύλου Παναγιωτόπουλος) που ακούγεται είναι χωρισμένη σε τόσα μέρη, όσες είναι οι εικόνες του βιβλίου. Κάθε φορά που σταματάει η αφήγηση και η μουσική, το παιδί πρέπει να κοιτάξει την επόμενη εικόνα.