Ενοικιάζεται το παρόν : διηγήματα - Λάμπρου, Μάρτυ (Κέδρος, 2016)
Ζουν στην καρδιά ενός αποσαθρωμένου κοινωνικού ιστού. Στη σύγχρονη Αθήνα, όπου όλοι βιάζονται, θέλουν, καταναλώνουν. Είναι ο συμβιβασμός. 'Ανθρωποι αθέατοι πίσω απ τις κλειστές πόρτες. Αθέατο και το αίμα τους που χύνουν για τους άλλους, αυτούς που τους νοικιάζουν το παρόν με πρόφαση τους νόμους της αγοράς και την τεχνοκρατική υπεροχή. Οι ζωές τους ιστορούνται με αφηγηματική ένταση. Μπροστά στο θάνατο και στο πεπρωμένο, ο φόβος τους γίνεται λαχτάρα για τον έρωτα, την αγάπη, το πατρικό σπίτι. Δέκα διηγήματα που ηχούν όμοια με ρεμπέτικο μινόρε.