Κι αν μ' αγαπάει στ' αλήθεια : εφηβικό μυθιστόρημα - Μερίκα, Λένα (Teenager book lovers, 2010)
Μα τι πρεμούρα τους έπιασε τώρα να με στείλουν διακοπές στη Μάνη, κοντά στον παππού; Και γιατί μου κάνουν όλες αυτές τις κουφές ερωτήσεις;... Σύντομα η δεκατετράχρονη Θεοδώρα θα αντιληφθεί ότι οι γονείς της καίγονται να μάθουν τι τρέχει με τον παππού, που έχει "σπιτώσει" μια Γεωργιανή μετανάστρια. Τι μέρος του λόγου είναι αυτή η Ταμάρη; Έχει απλώς βρει καταφύγιο στο σπίτι ενός φιλόξενου, συμπονετικού ανθρώπου, ή μήπως θέλει να επωφεληθεί από την αδυναμία του, για να τον εκμεταλλευτεί ή ακόμα και να τον "τυλίξει", όπως όλοι φοβούνται; Σε συνεργασία με το Μίλτο, η Θεοδώρα θα βαλθεί να λύσει το μυστήριο εξερευνώντας, κατασκοπεύοντας και χώνοντας τη μύτη της παντού, ενώ ο έρωτας έχει στήσει παγίδα και στην ίδια: ο Ευάγγελος -μέλλων γιατρός, παρακαλώ!- είναι γοητευτικός και cool, αλλά, αλίμονο, Αλβανός... Ο έρωτας, οι σχέσεις γονέων-παιδιών κάθε ηλικίας, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η στενομυαλιά και άλλα ακανθώδη σύγχρονα θέματα θίγονται εδώ με τον γνωστό στακάτο και χιουμοριστικό τρόπο της Λένας Μερίκα.