Το ημερολόγιο της Πάουλας : εφηβικό μυθιστόρημα - Kuckero, Ulrike (Κέδρος, 2006)
Επιτέλους, εκδρομή! Η Πάουλα όμως προβληματίζεται: να πάει ή να μην πάει; Νιώθει πως όπου να 'ναι θα της έρθει για πρώτη φορά περίοδος και φοβάται πως αυτό θα συμβεί στην εκδρομή. Όμως η Γιούντιθ, η καλύτερή της φίλη, την πείθει, κι έτσι ξεκινούν. Στην εκδρομή η Πάουλα γνωρίζει τον Ηλία, που της αρέσει πολύ. Κι εκείνος όμως φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι' αυτήν. Ή μήπως είναι ιδέα της; Τη μέρα που έχουν πάει περίπατο στο βάλτο, γίνεται η καταστροφή: της έρχεται περίοδος! Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πρέπει μαζί με τα άλλα κορίτσια να ετοιμάσουν ένα δείπνο για τους καθηγητές... Τι θα γίνει με όλα αυτά για τα οποία αγωνιά η Πάουλα; Ένα βιβλίο για την πρώτη αγάπη, την πρώτη περίοδο, μα κυρίως για την αξία της φιλίας.