Αποστολή κρυμμένος θησαυρός - Σωτηροπούλου, Λίνα (Διαβάζω ιστορίες, 2016)
Επιτέλους, το σχολείο έκλεισε, η Τετάρτη δημοτικού τελείωσε και αρχίζουν οι διακοπές! Η Κλαίρη ανυπομονεί να πάει στο χωριό για να δει τη γιαγιά της, αλλά κι εκείνη την περιμένει, αγκαλιά μ ένα παράξενο δώρο. Ένα βιβλίο με λευκές σελίδες... Ένα ημερολόγιο. Η Κλαίρη απογοητεύεται από το δώρο της γιαγιάς και ξεκινά να γράφει εκεί τα συναισθήματά της. Αυτό όμως δεν είναι ένα οποιοδήποτε ημερολόγιο, είναι μαγικό, γιατί... της απαντά! Και την οδηγεί σε μια αποστολή: Να βρει τον κρυμμένο θησαυρό! Και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει.