Η ωραιότερη ιστορία της φιλοσοφίας - Ferry, Luc, 1951- (Θεωρητικές επιστήμες : Φιλοσοφία, 2016)
Βιβλία που περιγράφουν το μεγάλο έπος της φιλοσοφίας υπάρχουν πολλά-και παρ'όλ'αυτά δεν επαρκούν. Σ'αυτό το βιβλίο,ο Γάλλος φιλόσοφος και παιδαγωγός Luc Ferry αναλύει την ιστορία της φιλοσοφίας μέσω ενός διαλόγου με τον Claude Capelier,παλιό στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας,υπεύθυνου για τα σχολικά προγράμματα.Η Ωραιότερη ιστορία της φιλοσοφίας είναι μια προσωπική ιστορία:Ο Luc Ferry ανατρέχει στην αρχαιότητα και φτάνει μέχρι το σήμερα αναζητώντας το νόημα της ανθρώπινης κατάστασης και τη "σωτηρία"μας,την απαλλαγή από το άγχος του θανάτου. Πώς και γιατί ο Πλάτων,ο Καρτέσιος,ο Σοπενχάουερ,ο Μαρξ,ο Νίτσε,ο Χάιντεγκερ άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας; "Προοδεύει" η φιλοσοφία ; Πλησιάζει άραγε στην ουσία του ανθρώπου;Ποια είναι η χρησιμότητά της στην εποχή της παγκοσμιοποίησης;Ποιος είναι ο ρόλος της αγάπης στην "καλή ζωή"που όλοι θέλουμε να ζήσουμε;