Η ηθική της ταυτότητας - Appiah, Anthony (Πόλις, 2016)
Φυλή, εθνότητα, εθνικότητα, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικότητα: τις προηγούμενες δύο δεκαετίες δόθηκε πολλή προσοχή σε τέτοιου είδους συλλογικές ταυτότητες. Απαιτούν αναγνώριση και σεβασμό, ενίοτε σε βάρος άλλων πραγμάτων στα οποία αποδίδουμε αξία. Σε ποιο βαθμό όμως οι "ταυτότητες" περιορίζουν την ελευθερία μας, την ικανότητά μας να ζήσουμε μια ατομική ζωή, και σε ποιο βαθμό εξυπηρετούν την ατομικότητά μας; Σε τούτο το θαυμάσιο έργο, ο διάσημος φιλόσοφος Kwame Anthony Appiah αντλεί έμπνευση από στοχαστές όλων των εποχών και όλου του κόσμου για να διερευνήσει αυτά τα ζητήματα.