Γραμμική άλγεβρα και οι εφαρμογές της - Lay, David C. (Εκδοτικός Όμιλος Ίων, 2014)
Η παρούσα Έκδοση του βιβλίου παρέχει ουσιαστική στήριξη τόσο στη διδασκαλία όσο και στη χρήση της τεχνολογίας στο μάθημα της Γραμμικής 'λγεβρας. Οι θεματολογίες του απευθύνονται σε φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν γνώση της Ανάλυσης του Διαφορικού και Ολοκληρωτικού Λογισμού. Ο τρόπος γραφής συνδυάζει τα υψηλά επιστημονικά στάνταρντ με τις επιτυχημένες προσαρμογές στα φοιτητικά, ερευνητικά και επαγγελματικά δεδομένα. Το βιβλίο καλύπτει σχεδόν όλες τις εφαρμογές από το ερευνητικό, εμπορικό, βιομηχανικό, οικονομικό, κοινωνικό και διοικητικό περιβάλλον. Το σύγγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλλει στην επίλυση αποριών και ταυτόχρονα να βοηθήσει στη βαθιά κατανόηση και εκμάθηση της γραμμικής άλγεβρας. Στις χαρακτηριστικές θεματολογίες του βιβλίου συμπεριλαμβάνονται: η Εισαγωγή Βασικών Εννοιών, η Σύγχρονη Αντίληψη του Πολλαπλασιασμού Μητρών, οι Γραμμικοί μετασχηματισμοί, οι Ιδιοτιμές και τα Δυναμικά Συστήματα, τα Προβλήματα Ορθογωνιότητας και Ελαχίστων Τετραγώνων. Στα διδακτικά πλεονεκτήματα του βιβλίου συγκαταλέγονται: οι Εφαρμογές, η Γεωμετρική Ερμηνεία, τα Παραδείγματα, τα Θεωρήματα και οι Αποδείξεις, τα Πρακτικά Προβλήματα, οι Ασκήσεις, οι Ερωτήσεις Σωστό-Λάθος, οι Ασκήσεις Συγγραφής, τα Υπολογιστικά Θέματα. Το βιβλίο αυτό είναι κατάλληλο για διδασκαλία σε προπτυχιακό επίπεδο, αλλά μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για επαγγελματίες σε μεγάλες επιχειρήσεις όσο και για διδασκαλία σε μεταπτυχιακά προγράμματα.