Η θεολογία του 20ού αιώνα - Gibellini, Rosino (Άρτος Ζωής, 2009)
Το παρόν έργο αποτελεί μια εκτενή και περιεκτική έκθεση της ιστορίας της καθολικής και της προτεσταντικής θεολογίας στον 20ό αιώνα. Ο συγγραφέας εντρυφεί στις σπουδαιότερες εκφάνσεις, στα κρίσιμα θέματα και στα κυριότερα κείμενα αυτής της θεολογίας, σκιαγραφώντας έτσι το εξαιρετικά γοητευτικό φάσμα της θεολογικής σκέψης του αιώνα που μόλις τελείωσε. Συγχρόνως παρουσιάζει προσφυώς το πολιτιστικό και το κοινωνικό πλαίσιο αυτής της θεολογίας, το οποίο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τις μαρτυρίες της. Το βιβλίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια επίπονη περιήγηση σε μια δραματική εποχή, που συγχρόνως αποτελεί έναν από τους πλέον ευαγγελικούς αιώνες στην ιστορία της χριστιανικής Εκκλησίας, κατά τη διάρκεια του οποίου η θεολογία, βασισμένη στη λογική της ενσάρκωσης και της λύτρωσης, συναισθανόταν ολοένα και πιο επιτακτικό το χρέος της να προασπίσει και να υπηρετήσει το Humanum.