Τρεις ώρες προτού χαράξει : αστυνομικό μυθιστόρημα - Vincent, Gilles, 1958- (Noir, 2016)
Ο νεαρός Καμέλ, αλγερινής καταγωγής και φανατικός ισλαμιστής, επιστρέφει από το Πακιστάν έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του σε στρατόπεδο τζιχαντιστών. Αδημονεί να δει το αίμα των απίστων να ρέει άφθονο. Λίγο καιρό μετά, ένα Αλλάχου Άκμπαρ αντηχεί στις τουαλέτες του σταθμού Σεν-Σαρλ της Μασσαλίας κι ένας στρατιωτικός σωριάζεται νεκρός στο πλακόστρωτο... Η τριανταπεντάχρονη Σαμπρίνα, βουτηγμένη στην κατάθλιψη και στις εμμονές, φεύγει ένα βράδυ απ' το φτωχικό της διαμέρισμα στη Βαλανσιέν. Λίγο αργότερα, κοντά σ' ένα απομακρυσμένο μοναστήρι, ανακαλύπτουν το πτώμα μιας γυναίκας που σχετίζεται με τον παιδόφιλο Ζαν-Μαρκ Ντικρουά του οποίου η υπόθεση, μερικά χρόνια πριν, είχε συγκλονίσει το Βέλγιο... Ο Γκρεγκόρ, ύστερα από δεκαετίες ανθυγιεινή εργασία, απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση. Λίγες μέρες μετά, στο Πλεκαντέκ, το αφεντικό του πέφτει θύμα απαγωγής με ολέθριες συνέπειες... Τρεις ιστορίες, τρεις απελπισμένες διαδρομές, τρεις κατεστραμμένες ζωές. Πού βρίσκεται ο κοινός τόπος; Η αστυνόμος Αϊσά Σαντιά αναλαμβάνει δράση· αντιμέτωπη με σκληρές αλήθειες, αντιφατικά συναισθήματα και στιγμές απόγνωσης, παραπαίει μεταξύ του καθήκοντος και της συντριβής. Ένα συγκλονιστικό νουάρ μυθιστόρημα όπου η θρησκευτική μισαλλοδοξία, η μανία της εκδίκησης και η απελπισία συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.