Μισός βασιλιάς. - Abercrombie, Joe (Βιβλία φαντασίας / Μεταίχμιο, 2016)
«Ορκίστηκα να πάρω εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα μου. Μπορεί να μαι μισός άντρας, αλλά ο όρκος που πήρα ήταν ολόκληρος». Αδύναμος κι ανάξιος στα μάτια του πατέρα του, ο πρίγκιπας Γιάρβι είναι ολομόναχος σ έναν κόσμο που κυβερνάται από σιδηρά χέρια και ψυχρές καρδιές. Ανίκανος να κρατήσει ασπίδα ή να χειριστεί πέλεκυ, πρέπει ν ακονίσει τον νου του μέχρι να γίνει το φονικότερο απ όλα τα όπλα. Όταν η τραγωδία και οι δολοπλοκίες τον ξεριζώνουν από τη ζωή που γνώριζε, ο Γιάρβι ορκίζεται ν ανακτήσει έναν θρόνο που ποτέ δεν επιθύμησε. Πρώτα όμως πρέπει να επιβιώσει από τη σκληρότητα, τις αλυσίδες και τα πικρά νερά της Τσακισμένης Θάλασσας - κι όλα αυτά με μονάχα ένα γερό χέρι.