Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό - Hamer, Kate (Αστυνομικό / Μεταίχμιο, 2016)
Η Κάρμελ πάντα ήταν διαφορετική. Η μητέρα της η Μπεθ, προσφάτως χωρισμένη, αγωνιά για την ιδιομορφία της κόρης της, καθώς προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή τους. Όταν πάνε με τη μικρή σε ένα τοπικό φεστιβάλ αφήγησης, ο χειρότερος φόβος της Μπεθ θα γίνει πραγματικότητα. Η Κάρμελ εξαφανίζεται. Η Μπεθ δεν μπορεί να δεχθεί το ενδεχόμενο ότι η κόρη της έχει χαθεί για πάντα και αγωνίζεται για την ανεύρεσή της. Στο μεταξύ η Κάρμελ ξεκινά ένα ταξίδι τόσο απίστευτο όσο και τρομακτικό στο πλευρό ενός άντρα που θα την εκμεταλλευτεί ως παιδί-θαύμα με θεραπευτικές ικανότητες. ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ Πρέπει να μας πιστέψετε: αυτό το βιβλίο είναι το κάτι άλλο. Stylist Αναπάντεχο και συγκινητικό. Marie Claire Όπως έκανε και η Emma Donoghue στο Δωμάτιο, η Χάμερ ξεκινά με μια ιστορία που νομίζουμε ότι τη γνωρίζουμε -την απαγωγή ενός παιδιού- και οδηγεί τον αναγνώστη σε εντελώς άλλα μονοπάτια. Υπέροχη γραφή, πρωτότυπη ιστορία που σε καθηλώνει. Βάλσαμο για την ψυχή, τροφή για το μυαλό. Mumsnet 2015 Must Reads Τα θρίλερ με θέμα την απαγωγή παιδιών δεν είναι και η πλέον πρωτότυπη ιδέα, αλλά το ντεμπούτο της Kate Hamer μπορεί να είναι και η πιο πρωτότυπη εκδοχή αυτού του θέματος. Σουρεαλιστικό, παραμυθένιο, μαγικό. Sunday Express Δυο φωνές, μια ιστορία. Η ενήλικη Μπεθ και το απόκοσμο παιδί της αφηγούνται την περιπέτειά τους φωτίζοντας με τρυφερότητα και κλιμακούμενη ένταση το μυστήριο της αγάπης και το δράμα της απώλειας. Psychologies Θα γυρνάτε τις σελίδες σαν τρελοί... Η περιγραφή όμως του πώς μάνα και κόρη υπομένουν τον αποχωρισμό τους καθώς και οι ιστορίες που λέει η καθεμία στον εαυτό της για να αντέξουν τον πόνο είναι ακόμα πιο καθηλωτικές και από το ίδιο το μυστήριο της πλοκής. Guardian Απόλυτα διαβαστερό. Με νήμα τον χειρότερο φόβο κάθε γονιού -την εξαφάνιση του παιδιού του-, η Hammer υφαίνει μια ανησυχαστικά πρωτότυπη ιστορία. Σε κάθε σελίδα επιτυγχάνει να πλανάται τόσο μια αίσθηση επικείμενου κακού όσο και μια αίσθηση αθωότητας και ελπίδας. Υπέροχα γραμμένο και απρόβλεπτο, μετά βίας συγκρατήθηκα να μην πηδήξω σελίδες για να δω τι έγινε στο τέλος. Rosamund Lupton, συγγραφέας