Οι πέντε σε διακοπές - Blyton, Enid, 1897-1968 (Οι Πέντε φίλοι, 2016)
Ο Ντικ και η 'Αννα, το πρώτο κιόλας βράδυ της εκδρομής των Πέντε Φίλων στα μέσα της σχολικής περιόδου, εξαφανίζονται. Ένα μυστηριώδες μήνυμα τους οδηγεί στα "Δύο Δέντρα", κοντά στο "Σκοτεινό Νερό", κι ανακαλύπτουν γιατί ο Βρόμικος Ντικ και η Μάτζι αγωνιούν ν' απαλλαγούν απ' αυτούς.