Χρονικό του Μεσολογγίου 1825-1826 - Σπυρομήλιος, 1800-1880 (Βιβλιοθήκη Ελλήνων και ξένων συγγραφέων ;, 1969)
Το "Χρονικό του Μεσολογγίου" αποτελεί ένα έξοχο χρονικό, στρατιωτικού και πολιτικού περιεχομένου. Μοναδική δε μαρτυρία της τακτικής των δύο αντιπάλων της δεύτερης πολιορκίας του Μεσολογγίου. Διακρίνεται για διαύγεια σκέψεως και λιτότητα ύφους.