Τα ένδεκα εωθινά(αναστάσιμα) ευαγγέλια : μια πατερική ερμηνευτική προσέγγιση των αναστάσιμων ευαγγελικών διηγήσεων : ευαγγελικό κείμενο, απόδοση στην ν. ελληνική, ομιλίες στα ένδεκα εωθινά Θεοφάνους Κεραμέως με αντίστοιχη απόδοση στη νέα ελληνική, σχόλια στις ομιλίες Θεοφάνους Κεραμέως. - Τρικαλιώτης, Σταύρος (Τήνος, 2007)
Το παρόν πόνημα είναι ένα πρωτότυπο έργο που χρειάστηκε πολύ κόπο, λεπτή προσοχή, κατά τον Αγιο Ιωάννη το Δαμασκηνό, και θυσιαστική προσφορά στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας μας. Αναφέρεται στα τόσο βαρυσήμαντα Αναστάσιμα Εωθινά Κείμενα, που είναι αχώριστα συμπεπλεγμένα με τη θεόπνευστη λατρεία μας. Τα Εωθινά μέσα σ’ αυτόν τον αγιοπνευματικό χώρο μπορούν να γίνουν κατανοητά και μεθεκτά με την άχτιστη χάρη που περικλείουν, από όλους ανεξαιρέτως τους πιστούς. Είναι επιμελημένη ιδιαίτερα η παρούσα εργασία. Εχουμε μπροστά μας σε κάθε σελίδα το κείμενο και μαζί, δίπλα τη μετάφραση λόγων του Θεοφάνους Κεραμέως ερμηνευτικών πάνω σε κάθε εωθινό ευαγγέλιο, καθώς επίσης πιο κάτω τα θεολογικά σχόλια, που είναι απαραίτητα και για το μέσο επίπεδο μορφώσεως των πιστών, αλλά και για τους πιο μορφωμένους λαϊκούς και κληρικούς. Δόξα τω εν Τριάδι Θεώ έχει αναπτυχθεί μέσα στο χώρο της Αγίας Ορθοδοξίας μας εργώδης ερμηνευτική δραστηριότητα για πληρέστερη και βαθύτερη κατανόηση και πνευματική προσέγγιση των θησαυρών της Θείας Λατρείας μας, εκλεκτό μέρος της οποίας αποτελεί και η παρούσα ερμηνευτικοθεολογική εργασία. Με την ανα χείρας εργασία έχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στο υπέροχο αρχαιοελληνικό κείμενο των ένδεκα Εωθινών αναστασίμων, με την ολοκάθαρη και ευκολονόητη ερμηνεία, να εμβαθύνωμε στα ιερά νοήματά τους και από τα ιερά αναστάσιμα νοήματα και βιώματα να αναχθούμε στον Αναστάντα. Τα πλούσια θεολογικά σχόλια εμπλουτίζουν την εργασία καθώς ο αναγνώστης τοποθετείται στην εποχή της Καινής Διαθήκης και δη των Ευαγγελίων που μας περιγράφουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου Κυρίου Ιησού Χριστού.