Προφητολόγιον : τα λειτουργικά αναγνώσματα από την Παλαιά Διαθήκη - Χατζηγιάννης, Μιχάλης (Ελληνική Βιβλική Εταιρία, 2008)
"Προφητολόγιον" ονομάζεται το λειτουργικό βιβλίο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο οποίο περιέχονται οι περικοπές από την Παλαιά Διαθήκη που διαβάζονται κατά τις ιερές ακολουθίες του εκκλησιαστικού έτους, επειδή μέσα από τα κείμενα αυτά αποκαλύπτεται το σχέδιο του Θεού για τον κόσμο και προαναγγέλλεται η σωτηρία που μας φέρνει ο Χριστός.