Ο αρχαίος και κατά πλάτος βίος της υπερευλογημένης Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπάρθενου Μαρίας : μεταφρασθείς στην γεωργιανήν γλώσσα τον 10ο αιώνα από τον άγιον Ευθύμιον τον Ιβηρίτην - Μάξιμος ο Ομολογητής, Άγιος, 580-662 μ.Χ (Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου "Η Παναγία του Έβρου", 2010)
Μεταφρασθείς στην γεωργιανήν γλώσσα τον 10ον αιώνα από τον άγιον Ευθύμιον τον Ιβηρίτην. Μετάφραση στην ελληνικήν - επιμέλεια: Ιερόν Κελλίον Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη