Η φωτογραφία : μυθιστόρημα - Μπαριάμη, Τζένη (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία, 2000)
Δυο ηρωίδες από δυο διαφορετικές γενιές. Η γιαγιά και η εγγονή. Η εγγονή βουτηγμένη σε συναισθηματικά διλλήματα, ο έρωτας το κέντρο της ύπαρξης της. Η γιαγιά ζεί μέσα από τις ζωές των παιδιών της, με το ένα πόδι στο παρόν και με το άλλο στο παρελθόν. Οι αναμνήσεις μιας ζωής πολυτάραχης. Γεγονότα και πρόσωπα συναρπαστικά, ζωές μυθιστορικές, ιδωμένες με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό μέσα.