Μ' αυτή την μπάλα παίζουμε όλοι : Μπριγκίττε Βένιγκερ - Weninger, Brigitte (Βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση : Minedition, 2011)
Ο Μαξ ο ποντικός έπαιζε στο λιβάδι με τους φίλους του, όταν ξαφνικά ο Ρίκο το ρακούν τους κλέβει την μπάλα και φεύγει! Κανείς από τους πέντε φίλους δεν ξέρει τι να κάνει. Να πάνε, μήπως, στη φωλιά του ρακούν και να του ζητήσουν την μπάλα ή να ζητήσουν τη βοήθεια ενός πιο δυνατού ζώου; Ευτυχώς, παρεμβαίνει η μαμά του Ρίκο και τον υποχρεώνει να επιστρέψει την μπάλα. Οι φίλοι είναι έτοιμοι να πάνε στο λιβάδι να συνεχίσουν το παιχνίδι τους, όταν ο Μαξ κάνει κάτι που κανείς δεν το περιμένει. Είναι άραγε τόσο κακός ο Ρίκο ή μήπως...; Αποφασίζει, λοιπόν, να τον δοκιμάσει... Στην τελευταία αυτή δουλειά του δίδυμου Βένιγκερ-Θάρλετ θα συναντήσουμε τον αγαπημένο μας Μαξ τον ποντικό και τους μοναδικούς του φίλους σε μια ιστορία που μας μιλάει για την καλοσύνη και για το πώς αυτή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Μοιραστείτε την με τους καλύτερούς σας φίλους!