Μικρές κυρίες - Alcott, Louisa May, 1832-1888 (Λογοτεχνικοί θησαυροί με έγχρωμη εικονογράφηση, 2003)
Στην Αμερική του περασμένου αιώνα, τέσσερις αδελφές, η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Έμι, ζουν στους ρυθμούς της καθημερινότητας σε μια εποχή όπου η οικογένεια αγκαλιάζει όλα τα μέλη της με την ίδια θαλπωρή και αγάπη. Όταν, όμως, ο πατέρας τους αναγκάζεται να τις εγκαταλείψει για να πάρει μέρος στον εμφύλιο πόλεμο, η οικογενειακή ευτυχία διαταράσσεται, με αποκορύφωμα τη στιγμή που η μητέρα αποχωρίζεται κι εκείνη τις κόρες της προκειμένου να φροντίσει τον πληγωμένο της σύζυγο. Παρ' όλες όμως τις αντιξοότητες και τις σκληρές δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλεται η οικογένεια, παραμένει ενωμένη και οι τρεις κόρες ωριμάζουν και μεγαλώνουν με γνώμονα την αγάπη, την αφοσίωση και τη συλλογικότητα, ανακτώντας και πάλι τη χαμένη τους ευτυχία. Η Λουίζα Μέι Άλκοτ σ' ένα από τα πιο γνωστά και διαχρονικά έργα της, μας μεταφέρει σε μια ατμόσφαιρα ξεχωριστή, στην οποία επικρατούσαν οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί και το ενδιαφέρον για το γενικότερο συμφέρον.