Η ζωή είναι παράξενη, φίλε : μυθιστόρημα - Διαλυνά, Ρίκα (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία, 2000)
Πρωτοείδα τον κόσμο τούτο υπό μορφή προβολέα, μιας ανάποδης ανδρικής κεφαλής, ενώ δύο τεράστιες παλάμες με άρπαζαν αστραπιαία και προσπαθούσαν να με βγάλουν μέσα από την υγρή φωλιά μου. Ετσι έντονα και δυναμικά έγινε η έξοδός μου στη ζωή! Το όνομά μου πέρασε πολλές διακυμάνσεις και κραδασμούς. Το επώνυμό μου επίσης, γιατί σε κάποια ερωτική κρίση ταρακουνήθηκε, τελικά σταθεροποιήθηκε και επίσημα ονομάζομαι Κάλλη Κύρου. Γεννήθηκα φτωχή, αλλά το έκρυβα με όλη τη δύναμη της ύπαρξής μου και κοίταζα να περάσω στη ζούλα. Τα όνειρά μου ήταν πάντα τολμηρά και ωραία. Κι εγώ ονειρευόμουνα παλάτια, σιγά σιγά άρχισα να ονειρεύομαι και τα πριγκιπόπουλα μαζί. Ομως μετά όλα άλλαξαν. Ερωτεύτηκα πραγματικά! Θεέ μου, τι ήταν αυτό, αστροπελέκι που μου έπεσε κατακέφαλα. Αυτά ήταν και τα πρώτα συμπτώματα της γνωριμίας μου με τον Ουμπέρτο. Ομως οι καλές νεράιδες μάλωναν με τους κακούς δράκους για το ποιος θα με πρωτοαρπάξει, και έτσι χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα να παλεύω με έναν ανεμοστρόβιλο γεγονότων. "Η ζωή είναι παράξενη, φίλε" είπα και αφέθηκα να μου βρει μόνη της το δρόμο.