Το μπλουζ των ραγισμένων καρδιών : μυθιστόρημα - Oates, Joyce Carol, 1938- (Συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο, 2003)
Μέσα στην αφόρητη ζέστη ενός αποπνικτικού Ιούλη, ο 11χρονος Τζων Ρέντυ Χαρτ φτάνει στο ήσυχο Oυίλοουσβιλ οδηγώντας μια κιτρινωπή Κάντιλακ. Η μητέρα του, μια πανέμορφη κρουπιέρισσα, φέρνει την οικογένειά της από το Λας Βέγκας για να εγκατασταθούν στο αρχοντικό που της χάρισε ένας πλούσιος πελάτης της. Αυτός όμως που θα κατακτήσει την πόλη είναι ο Τζων Ρέντυ. Είναι αυτός που θα ξυπνήσει την ερωτική επιθυμία στα κοριτσόπουλα και τον πόθο στις ώριμες γυναίκες. Είναι αυτός που θα προκαλέσει το μίσος κάποιων αντρών. Κι είναι αυτός που θα γίνει η ψυχή της πόλης τη βραδιά που ένας εξέχων πολίτης θα πέσει νεκρός στην κρεβατοκάμαρα της μητέρας του - και τότε θα ξεκινήσει ένα ανθρωποκυνηγητό που θα μετατρέψει τον κυνηγημένο νεαρό σε ζωντανό θρύλο. Μια εύστοχη, σατιρική ματιά της αμερικάνικης κοινωνίας και των αξιών της από μια από τις σημαντικές συγγραφείς του καιρού μας.