Οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης : θεωρία και πράξη - Σαΐτης, Χρίστος Αθ. ([χ.ό.], 1992)
Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να δώσει στους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων και των Τμημάτων Καθηγητικών Σχολών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τις απαραίτητες γνώσεις για την οργάνωση και λειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφού κάποια μέρα οι περισσότεροι από αυτούς θα αναλάβουν διοικητικά καθήκοντα στην εκπαίδευση. Το παρόν εγχειρίδιο δηλαδή αποβλέπει στο να εξοπλίσει το μελλοντικό εκπαιδευτικό με διοικητικές γνώσεις που θα τον βοηθήσουν, είτε ως απλό μέλος του συλλόγου διδασκόντων είτε ως διευθυτή/ρια, να συντελέσει στην αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου.