Η έμπνευση μου είπε να σας πω δέκα παραμύθια και μισό - Ηλιόπουλος, Βαγγέλης, 1964- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή Σπουργιτάκια, 2007)
Ο συγγραφέας κατοικεί στο Παραμυθοχώρι, όπου μένουν όλοι οι συγγραφείς, γιατί εκεί μόνο βρίσκουν την Έμπνευση, ένα μικρό ξωτικό που όποτε θέλει αυτό ψιθυρίζει στο αυτί τους μια, δυο, τρεις το πολύ λέξεις και τους εμπνέει να γράψουν τα παραμύθια τους. Με τη βοήθεια της Έμπνευσης, λοιπόν, γράφει δέκα διαφορετικά παραμύθια κι ένα ακόμη που μένει μισό γιατί μυστηριωδώς η Έμπνευση εξαφανίζεται. Ποιος θα το ολοκληρώσει; Μα οι ίδιοι οι αναγνώστες...