Συνεργός : μικρές ιστορίες - Παυλίδου, Κάκια, 1974- (Σύγχρονη ελληνική πεζογραφία ;, 2015)
"Πίσω αυλή, ένα δευτερόλεπτο πριν το θαύμα. Είναι εκείνη η στιγμή που τα μάτια καλούνται να ξεπεράσουν τον θνητό τους εαυτό, να συνεργαστούν με τον Νου και ν' αρχίσουν να διακρίνουν το πολυδιάστατο των πραγμάτων. Το στόμα ν' αρχίσει να μιλά όλες τις διαλέκτους. Η ακοή καλείται να μεταφράσει όλους τους ήχους και το σώμα να διασχίσει ενεργειακά τοπία, διαισθανόμενο τα μυστικά που κρύβονται πίσω από το προφανές". Αυτός είναι λοιπόν, ο μυστηριώδης "Συνεργός" της Κάκιας Παυλίδου. Ένα βιβλίο με μικρές ιστορίες που ξεπετάγονται "ένα δευτερόλεπτο πριν το θαύμα", που κάνουν τον αναγνώστη συνεργό στην ξαναανακάληψη της θαυμαστής και ταυτόχρονα πολύ εσωτερικής πλευράς της ζωής. Μέσα από τον ποιητικό τους τόνο, οι ιστορίες του "Συνεργού" θα ταξιδέψουν, θα συγκινήσουν, θα θυμώσουν, θα θυμίσουν στον αναγνώστη τις μικρές ή μεγάλες στιγμές που χάνονται στην σύγχρονη, ξέφρενη καθημερινότητα και θα του χαρίσουν μια νέα ματιά στο προφανές της ζωής μας, που ξεχνιέται τόσο εύκολα.