Κρητικό γλωσσάριο : 6380 λήμματα, μαντινάδες, παροιμίες - Ιδομενέως, Μαρίνος Ι. (Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, 2006)
Η παρούσα εργασία, που είναι προϊόν πολυετούς έρευνας, σκοπό έχει να περισώσει, στο μέτρο του δυνατού, γλωσσικά στοιχεία του ιδιώματος της Ανατολικής Κρήτης και κυρίως της περιοχής του σημερινού Νομού Ηρακλείου. Τα στοιχεία αυτά, λέξεις και φράσεις του καθημερινού λόγου, κινδυνεύουν να αφανιστούν οριστικά, μέσα στον κατακλύσμό των νέων ρευμάτων του πολιτισμού, καθώς οι φορείς τους, γέροντες πλέον, είναι οι τελευταίοι που τα χρησιμοποιούν