Δωμάτιο 322 - Θεοφιλόπουλος, Γιώργος (Μοντέρνοι Καιροί, 1999)
Όλα ξεκινούν με σκοπό ένα διερευνητικό εβδομαδιαίο ταξίδι στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Σικάγο. Αφορμή ένα μοιραίο πρόβλημα υγείας που καταλήγει σ’ ένα μακρύ οδοιπορικό αγωνίας, πόνου, οργής αλλά και ελπίδας. Πέρα, όμως, από τη συναισθηματική χροιά με την οποία ο συγγραφέας περιγράφει αυτό το οδυνηρό διάστημα, το Δωμάτιο 322 είναι και ένα χρονολόγιο που εξιστορεί και μεταφέρει μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο στιγμιότυπα από τη σημερινή ζωή στην Αμερική και επισημαίνει τις διάφορες ανάμεσα στην ελληνική και την αμερικάνικη κοινωνία.