Ο αυτοκρατορικός και παλαιός μητροπολιτικός ναός της Θεσσαλονίκης : ναός των Αρχαγγέλων, Αγ. Γεωργίου Ροτόντα - Ιωάννης Τασσιάς, Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης (Γιαχούδη, 2016)
Η Ροτόντα αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, καθώς εμπεριέχει στοιχεία από τη Ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη και έπειτα. Με ιστορία, που υπερβαίνει τα 1600 χρόνια αποτελεί εδώ και καιρό το μήλο της έριδας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας σχετικά με τη χρήση της και το ιδιοκτησιακό της καθεστώς.