Η δίαιτα Ωμέγα : η σωτήρια δίαιτα που βασίζεται στην κρητική διατροφή - Σιμοπούλου, Άρτεμις Π., 1933- (Ποικίλα θέματα, 2003)
Με τη δίαιτα Ωμέγα δε θα χρειάζεται να μετράτε με αγωνία το πόσο αδυνατίσατε, να διαχωρίζετε τα τρόφιμά σας σε «ομάδες» ή να αγωνίζεστε να ικανοποιήσετε την πείνα σας με μια αυστηρή αναλογία λίπους, υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Επιλέγοντας απλώς τα σωστά λίπη και τρώγοντας περισσότερα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και όσπρια, θα ανταποκριθείτε στις περισσότερες από τις εφτά κατευθυντήριες γραμμές της δίαιτας Ωμέγα. Προκειμένου μάλιστα να κάνει τη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη, το βιβλίο περιέχει πενήντα μία απλές συνταγές, ένα λεπτομερή κατάλογο αγορών και χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε υγιεινά εστιατόρια και τις κατάλληλες τροφές. Μέσα σε τρεις εβδομάδες θα έχετε μάθει να ξεχωρίζετε τα «καλά» από τα «κακά» λίπη, θα έχετε αποθηκεύσει στην κουζίνα σας νέα, υγιεινότερα υλικά και θα έχετε αρχίσει να δρέπετε όλα τα αποδεδειγμένα επιστημονικά οφέλη αυτού του προγράμματος-σταθμού. Η δίαιτα Ωμέγα θα αποκαταστήσει τη φυσική ισορροπία των απαραίτητων θρεπτικών ουσιών στο διαιτολόγιό σας και θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες που έχετε να ζήσετε μια μακρόχρονη, ισορροπημένη και υγιεινή ζωή. Η Δίαιτα Ωμέγα παρουσιάζει μια επαναστατική έρευνα, που θα μεταβάλει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε το λίπος. Υπάρχουν δύο οικογένειες λιπαρών οξέων: τα ωμέγα-6 και τα ωμέγα-3. Ένα ιδεώδες διαιτολόγιο περιέχει σε ισορροπημένη αναλογία και τα δύο οξέα, το σύγχρονο δυτικό διαιτολόγιο όμως περιέχει πολύ περισσότερα λιπαρά οξέα ωμέγα-6 από ωμέγα-3. Αυτή η ανισορροπία κάνει τους ανθρώπους περισσότερο ευπρόσβλητους στα καρδιακά νοσήματα, στον καρκίνο, στην παχυσαρκία, στις φλεγμονές, στα αυτοάνοσα νοσήματα, στις αλλεργίες, στο διαβήτη και στην κατάθλιψη - όλες εκείνες τις ασθένειες δηλαδή που αποκαλούνται ασθένειες του δυτικού πολιτισμού. Η δίαιτα Ωμέγα είναι μια φυσική και δοκιμασμένη στο χρόνο δίαιτα και, σε αντίθεση με άλλα προγράμματα διατροφής, προσφέρει πολύ γευστικές επιλογές, επιτρέποντας έτσι σε όσους την εφαρμόζουν να απολαμβάνουν πραγματικές σάλτσες με τις σαλάτες τους, μαγιονέζα, τυρί, ακόμα και το επιδόρπιο με τη σοκολάτα και όλα αυτά απαλλαγμένα από κάθε συναίσθημα ενοχής! Η Δίαιτα Ωμέγα παρέχει: -Εφτά απλές διαιτητικές οδηγίες για άριστη φυσική και πνευματική υγεία. -Νέες ανακαλύψεις σχετικά με τα λίπη, που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζετε, μαγειρεύετε και τρώτε. -Ένα διαιτητικό σχήμα που θα σας επιτρέψει να τρώτε λίπη καθ' όσο χρόνο χάνετε λίπος. -Γρήγορες και εύκολες συνταγές για να απολαμβάνετε γευστικότατα φαγητά, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα τη διατροφική σας ισορροπία. -Ένα συνοπτικό οδηγό τροφίμων που παρέχουν τα «καλά» λίπη για τις ανάγκες του οργανισμού σας. -Έναν πλήρη κατάλογο φαγητών για τρεις εβδομάδες που θα σας εκτοξεύσει στον παράδεισο της υγιεινότερης δίαιτας που ανακαλύψατε ποτέ.