Ο Βαλκανοτουρκικός πόλεμος : η απόβαση στη Σάμο, ο κρητικός αγών, απομνημονεύματα - Καραβίτης, Ιωάννης, 1833-1949 (Μεγαλέξανδρος και Μαντάμ Σουσού, 2001)
(...) Στις σελίδες του καταγράφει λεπτομέρειες για τη συμμετοχή του στα Κρητικά γεγονότα του 1908 και 1912, για την απόβαση στην Σάμο, τον Σεπτέμβρη του 1912, και κυρίως για την Απελευθέρωση των εδαφών της Δυτικής Μακεδονίας πριν από τον Ελληνικό στρατό. (...) Πολεμιστής λοιπόν ο Καραβίτης, μα πάνω απ' όλα απομνημονευματογράφος, με δύναμη λόγου και ευρηματικότητα, τόση μάλιστα ώστε ο αναγνώστης συμπαρασύρεται μέσα από την ανάμικτη με στοιχεία καθαρεύουσας δημοτική γραφή του στα ατέλειωτα κατορθώματα, σκέψεις και περιγραφές του. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)