Πασχαλινά διηγήματα - Παπαδιαμάντης, Αλέξανδρος, 1851-1911 (Κλασική βιβλιοθήκη για νέους, 2003)
Μια κατάκτηση της ελληνικής λογοτεχνίας σε όγκο και ποιότητα αποτελεί η διηγηματογραφία του Παπαδιαμάντη, ο οποίος ηγήθηκε της μεγάλης Ηθογραφικής Σχολής, δίνοντας στα ελληνικά γράμματα νέο πνεύμα, νέα τεχνική, νέες μορφές ως προς την έμπνευση, τη σύνθεση και το περιεχόμενο.