Η καταναλωτική συμπεριφορά στην ελληνική κοινωνία 1960-1975 - Καραποστόλης, Βασίλης, 1951- (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, 1984)
Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πεδίο δραστηριότητας, η κατανάλωση συμπυκνώνει και μαρτυρεί -με μια γλώσσα που δεν μπορεί παρά να είναι συμπυκνωτική- τη βαθιά και συχνά δυσδιάκριτη σύμφυση της αντικειμενικής κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας και της δράσης των υποκειμένων. Η υπόθεση αυτή στάθηκε το θεμέλιο της παρούσας μελέτης. Επόμενο ήταν να επιδιώκουμε την υπέρβαση του επιπέδου εκείνου, όπου απλώς εντοπίζονται ορισμένες εξωτερικές και απομονωμένες πλευρές της κατανάλωσης ως «καθαρής» οικονομικής δραστηριότητας, πράγμα αναγκαίο για να φωτιστούν οι συναρτήσεις της με ευρύτερες κοινωνικές και ψυχολογικές διεργασίες. [...] (Από την έκδοση)