Πνευματικές διαδρομές στους μακαρισμούς - Αναγνωστόπουλος, Στέφανος Κ. ([χ.ό.], 2009)
Όπως τα προηγούμενα βιβλία που εξεδόθησαν από την αναξιότητά μου, έτσι και το παρόν πόνημα είναι απομαγνητοφωνημένες ομιλίες που εξεφωνήθησαν στο μικρό ποίμνιο του ιδρυματικού ιερού ναού της Αγίας Βαρβάρας Αμφιάλης Κερατσινίου κατά την πενταετία 1995-2000. Οι ομιλίες ήσαν βραδινές και ωριαίες και πρόθεσίς μου ήταν να ωφεληθή ο λαός του Θεού. Αλλά και σήμερα που εκδίδονται στον παρόντα τόμο, αυτό τον σκοπό έχουν: Να ωφεληθούν οι χριστιανοί μας. Κι' αν ο θεός ευδοκήση από την μελέτη αυτού του βιβλίου να προκύψουν κάποιοι πνευματικοί καρποί, αυτό για μένα θα είναι μια ακτίνα φωτός, που θα φωτίζη το σκότος της ψυχής μου, και ελπίδα για την σωτηρία μου. (από το εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα)