Η ευχή μέσα στον κόσμο - Αναγνωστόπουλος, Στέφανος Κ. ([χ.ό.], 2007)
Η λαχτάρα μου ήταν πάντοτε και ανέκαθεν, να μπορούν οι χριστιανοί μας, να γνωρίσουν λίγα πράγματα περισσότερο, απ' αυτά που έχουνε είτε διαβάσει, στα νηπτικά βιβλία των πατέρων της εκκλησίας μας, είτε έχουν ακούσει από τους Αγιορείτες Πατέρες για την λεγομένη νοερά προσευχή, για το "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με", και η λαχτάρα μου αυτή για να γνωρίσουν κάτι περισσότερο - και όσο πρόσφορα, μπορεί να δοθεί ένα τόσο υψηλό υπούργημα όπως είναι η ευχή, - έτσι, μ' έφερε σ' αυτή την θέση, να μπορώ να ασχοληθώ λίγο με την ευχή.