Ο Όσιος Γέρων Πορφύριος : η αγαπώσα καρδία - Αικατερίνα, Μοναχή (Εφραιμιάς, 2008)
Όσα λοιπόν, θα καταθέσουμε παρακάτω, "α ακηκόαμεν, α εωράκαμεν, α εθεάμεθα τοις οφθαλμοίς ημών και αι χείρες ημών εψηλάφησαν...", θα είναι διαλεγμένα από τη μυριοβλύζουσα ανθοδέσμη του Βίου, των Λόγων Αληθείας, των Έργων, των διακριτικών Νουθεσιών και Θεοκίνητων Συμβουλών του θεορρήμονος, χαρισματικού και εμπείρου οδηγού, Οσίου Πατέρα μας Πορφυρίου, που απλόχερα με πόνο και αγάπη και με περισσή πατρική στοργή, πρόσφερε στη μακρόχρονη πορεία της πνευματικής μας αναστροφής. Πολλά από αυτά, ίσως έχουν ειπωθεί ή γραφεί· είναι άλλα, τα οποία αδυνατούμε να καταθέσουμε, με τη δέσμευσι της διακριτικής εχεμυθείας· και μερικά άλλα, όσα αναφέρονται σε αυστηρά προσωπικό επίπεδο.