Μη λεκτική συμπεριφορά και επικοινωνία στη σχολική τάξη : άσκηση με μικροδιδασκαλία - Βρεττός, Ιωάννης Ε. (Art of Text, 1994)
[...] Τόσο από τα αποτελέσματα των ερευνών όσο και από την παρατήρηση της καθημερινής πραγματικότητα συνάγεται το συμπέρασμα ότι η μη λεκτική συμπεριφορά παίζει αποφασιστικό ρόλο όχι μόνο στην ανάπτυξη υγιών σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών αλλά και στην πρόκληση της προσοχής και του ενδιαφέροντος των μαθητών καθώς και στη βελτίωση των επιδόσεών τους. Παρ όλα αυτά, όπως προαναφέρθηκε, η μη λεκτική συμπεριφορά του εκπαιδευτικού και των μαθητών προκάλεσε το ενδιαφέρον των ειδικών μόλις τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν επαρκή ερευνητικά δεδομένα. Έχει ωστόσο αναγνωρισθεί η σημασία της μη λεκτικής συμπεριφοράς για τη διδασκαλία, πράγμα που δημιουργεί ευοίωνες προϋποθέσεις για το μέλλον. Έτσι δικαιολογείται και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η μη λεκτική συμπεριφορά εντάσσεται σε όλο και περισσότερα προγράμματα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών.