Προοπτικές παρέμβασης ενάντια στην αυτοτραυματική συμπεριφορά ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές : από την τροποποίηση της συμπεριφοράς στη θετική συμπεριφοριολογική στήριξη - Ντίνας, Κωνσταντίνος Μ. (Ταξιδευτής, 2007)
Ο όρος Θετική Συμπεριφοριολογική Στήριξη (ΘΣΣ) αναφέρεται τόσο στην παροχή στήριξης για τη δημιουργία θετικής συμπεριφοράς όσο και στη φύση της στήριξης. Αποτέλεσμα της εξέλιξης της εφαρμοσμένης επιστήμης της ανάλυσης της συμπεριφοράς η ΘΣΣ προωθεί αλλαγές στο συστημικό επίπεδο και στο ατομικό παντρεύοντας την τεχνολογία της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς με τις προσωποκεντρικές αξίες και την αρχή της ομαλοποίησης του συστήματος παροχής ανθρωπίνων υπηρεσιών. Στόχος της δεν είναι απλά η εξάλειψη της μορφής της συμπεριφοράς απλά για την διαδικασία της εξάλειψης αλλά η διατήρηση της πολύτιμης λειτουργίας της συμπεριφοράς και η αντικατάσταση της μορφής της με κοινωνικοεκπαιδευτικά έγκυρες συμπεριφορές.