Το Ενιαίο Σχολείο στην Αγγλία : μύθος και πραγματικότητα : ιστορική αναδρομή στην εκπαιδευτική πολιτική της Αγγλίας μέσα από τις πηγές - Αγγελής, Λεωνίδας Α. (Τυπωθήτω, 1999)
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η εκπαιδευτική πολιτική της Αγγλίας για το Ενιαίο Σχολείο, όπως αυτή εκφράστηκε με τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων από το τέλος του 19ου αιώνα μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Η χρονική αυτή αλληλουχία η οποία αποτελεί και τον ιστό του βιβλίου επιτρέπει στον αναγνώστη να παρακολουθήσει μέσα από βιβλιογραφικές αναφορές και κείμενα εκπαιδευτικού προβληματισμού τις σημαντικές αποφάσεις στις οποίες οδηγήθηκαν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα, προκειμένου να ανταποκριθούν στην απαίτηση των λαϊκών στρωμάτων για ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και άμβλυνση των ταξικών διαφορών. Η μελέτη όμως των δεδομένων αποδεικνύει ότι οι επιδιώξεις και οι προσδοκίες των λαϊκών στρωμάτων παραμένουν ακόμα και σήμερα στο στάδιο των διεκδικήσεων, αφού οι εργατικοί δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τις διακηρύξεις τους για μια ποιοτική παιδεία για όλους και οι συντηρητικοί προσπάθησαν να αποτρέψουν την επικράτηση του Ενιαίου Σχολείου, να ενισχύσουν τα επιλεκτικά σχολεία και να διαφυλάξουν τα εκπαιδευτικά προνόμια της αστικής τάξης.